Olxo’ri quyuq olxo’rining quritilgan mevalaridan olingan juda mashhur bo’lgani yaxshi ma’lum. Olxo’rining ko’p navlari bor, barchasi olxo’ri turiga va uning kelib chiqishiga bog’liq. Oʻzbekiston venger navining olxoʻriga boy; va Vengriya navidan quritilgan mevalarning eng mazalisi sifatida tanilgan.
Mazali, yumshoq chuqurchalar o’riklari chiroyli yumaloq shaklga ega. Olxo’rini quritish uchun faqat butun va buzilmagan rezavorlar tanlanadi, so’ngra mevalarni butun holda, shikastlanmaslik uchun, olxo’ri tabiiy usulda quritiladi, shundan so’ng tosh rezavorning terisiga zarar bermasdan ehtiyotkorlik bilan olib tashlanadi va uni saqlab qoladi. yumaloq va chiroyli shakl.
Oʻriklarimiz Oʻzbekistonning ekologik va eng qulay iqlim sharoitida yetishtiriladi, shuning uchun Oʻzbekistondan oʻriklarimiz barcha sanoat qandolatchilik mahsulotlarida keng qoʻllaniladi. Bundan tashqari, o’rik pishirishda ko’proq mashhur bo’ldi, uning shirin va nordon ta’mi har qanday taomni, nafaqat go’shtli taomni, balki qandolatchilikni ham to’ldiradi. Shokolad mahsulotlarini ishlab chiqaruvchilar bizning sifatimizga ishonib, tabiiy shirin ta’mi va yuqori sifati kafolatlangani uchun o’zbek o’rikimizdan keng foydalanishi ko’rsatilgan.
Olxo’ri nafaqat mazali, balki inson tanasi uchun foydali mahsulotdir. Diuretik sifatida xizmat qiladi, ich qotishi bilan yordam beradi, xolesterin darajasini o’zgartiradi va tanani zararli moddalardan tozalaydi.